Po stopách archeologických památek Českokrumlovska

V pondělí 6. 5. 2024 jsme se v oddělení pro dospělé vydali opět po stopách archeologických památek na Českokrumlovsku. Mgr. Martin Nechvíle nás mimo jiné provedl mohylovým pohřebištěm u Slupence, opevněním u Spolí a Hašlovic, místem nálezu antických mincí u Větrné a popravištěm u Rožmberka nad Vltavou. Návštěvníky velice zaujalo i schéma knížecí mohyly a popraviště a dověděli se mnoho zajímavosti o kolonizaci jižního Českokrumlovska. Domů jsme si odnesli i tipy na zajímavé knihy s tématem nejen regionální archeologie. Těšíme se na vás na dalších z akcích městské knihovny. Více informací nejen o přednáškách naleznete na našem webu.

Po stopách archeologických památek Českokrumlovska, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (1/15)Po stopách archeologických památek Českokrumlovska, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (2/15)Po stopách archeologických památek Českokrumlovska, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (3/15)Po stopách archeologických památek Českokrumlovska, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (4/15)Po stopách archeologických památek Českokrumlovska, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (5/15)Po stopách archeologických památek Českokrumlovska, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (6/15)Po stopách archeologických památek Českokrumlovska, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (7/15)Po stopách archeologických památek Českokrumlovska, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (8/15)Po stopách archeologických památek Českokrumlovska, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (9/15)Po stopách archeologických památek Českokrumlovska, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (10/15)Po stopách archeologických památek Českokrumlovska, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (11/15)Po stopách archeologických památek Českokrumlovska, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (12/15)Po stopách archeologických památek Českokrumlovska, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (13/15)Po stopách archeologických památek Českokrumlovska, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (14/15)Po stopách archeologických památek Českokrumlovska, zdroj: Městská knihovna v Českém Krumlově (15/15)

Icons from Freepik - www.flaticon.com are licensed by CC 3.0 BY

Městská knihovna v Českém Krumlově

Nastavení soukromí:

Soubory cookie používáme ke shromažďování a analýze informací o výkonu a používání webu, zajištění fungování funkcí ze sociálních médií a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas, který nám udělíte kliknutím na volbu „Souhlasím se vším“. Své preference můžete snadno upravit kliknutím na volbu „Podrobné nastavení“.

Povolujete: